Jdi na obsah Jdi na menu
 


Biografie

Narodil jsem se v roce 1976 a pocházím z vesnice Dobronín u Jihlavy. Na bicí jsem začal hrát díky otci, který je také bubeník, už ve třech letech. Byl to můj největší koníček, takže jsem bubnování věnoval veškerý volný čas.
Jak to bylo možné, začal jsem navštěvovat Základní uměleckou školu v Jihlavě obor bicí a klavír a od 16 let jsem studoval v Praze u Miloše Veselého.


Nejdříve jsem hrál převážně rockovou muziku, ale postupem času jsem se začal věnovat Jazzu a ten se stal mojí velkou láskou. I když se nebráním žádnému hudebníku stylu.


Ve svých hudebních začátcích  jsem hrál v malých kapelách z okolí, jako byla například Jihlavská kapela Healthy Blood a v roce 1999 jsem dostal nabídku do Polenského Big Bandu Jiřího Šími, kde jsem působil 2 roky. Protože jsem se chtěl i dále věnovat Jazzu, začal jsem hrát v Brněnském RS Bandu, kde jsem se setkal s muzikanty od Gustava Broma.


V roce 2002 jsem účinkoval v Praze na Yamaha Drummer Meeting a dále jsem pak spolupracoval s Lewron Orchestra na Multimediální Show Vichry, nebo se Zorou Jandovou na její desce Fifty Fifty. Spolupracoval jsem s plzeňskou kapelou Electric Lady, kde jsem hrál 2 roky. Jinak jsem několik let hrál v zahraničí, jako nájemný muzikant a tam jsem nabral plno zkušeností. Také jsem studiový bubeník a díky to mu, jsem dostal nabídku, natočit desku pro jeden anglický projekt, byla to kvalitní muzika a hodně mě to zaujalo, že spolu spolupracujeme do dnes.

V současné době hraji s pražskou kapelou Pankix a Opera https://operaband.com/home Jinak dělám seminárě, záskoky, učím,  natáčím ve studiích a věnuji se vlastní tvorbě.

 
 

Poslední fotografie